ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Εργάτες Γης

Οι εργάτες γης στην Ελλάδα παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας. Είναι υπεύθυνοι για τη συγκομιδή και την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας, τα οποία είναι σημαντικό μέρος της εξαγωγικής της βιομηχανίας.

Η πλειονότητα των εργατών γης στην Ελλάδα είναι μετανάστες, κυρίως από την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Οι εργάτες γης εργάζονται συχνά σε σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες και συχνά λαμβάνουν χαμηλούς μισθούς. Ωστόσο, οι εργάτες γης επί μονίμου βάσεως είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία και η χώρα τους χρειάζεται για να διατηρήσει τον παραγωγικό της χαρακτήρα.

Τα καθήκοντα των εργατών γης ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τον τύπο της καλλιέργειας. Ωστόσο, ορισμένα από τα πιο κοινά καθήκοντα περιλαμβάνουν:

  • Συγκομιδή: Η συγκομιδή είναι η διαδικασία συλλογής αγροτικών προϊόντων από το χωράφι. Οι εργάτες γης χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία και εξοπλισμό για να συλλέξουν τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και ξηρούς καρπούς.
  • Φύτευση: Η φύτευση είναι η διαδικασία φύτευσης σπόρων ή φυτών στο έδαφος. Οι εργάτες γης χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία και εξοπλισμό για να φυτέψουν καλλιέργειες, όπως εκσκαφείς, φορτωτές και σπόρους.
  • Κλάδεμα: Το κλάδεμα είναι η διαδικασία αφαίρεσης των νεκρών ή άρρωστων κλαδιών από τα δέντρα ή τους θάμνους. Οι εργάτες γης χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία και εξοπλισμό για να κλαδέψουν δέντρα και θάμνους, όπως ψαλίδια, αλυσοπρίονα και κλαδευτήρια.
  • Τρίψιμο: Το τρίψιμο είναι η διαδικασία καθαρισμού των καλλιεργειών από ζιζάνια και άλλα επιβλαβή φυτά. Οι εργάτες γης χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία και εξοπλισμό για να τρίψουν τα χωράφια, όπως σμυριδόπετρες, χορτοκοπτικά και χορτοκοπτικά.
  • Εφαρμογή λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων: Τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τις καλλιέργειες να αναπτυχθούν και να προστατευτούν από παράσιτα και ασθένειες. Οι εργάτες γης χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία και εξοπλισμό για να εφαρμόσουν λιπάσματα και φυτοφάρμακα, όπως ψεκαστήρα, σωλήνες και σάκοι.
  • Επισκευές: Οι εργάτες γης μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσουν εργασίες επισκευής σε εξοπλισμό ή εγκαταστάσεις. Οι εργασίες επισκευής μπορεί να περιλαμβάνουν την επισκευή μηχανημάτων, την επισκευή κτιρίων και την επισκευή δρόμων.

Οι εργάτες γης μπορεί επίσης να χρειαστεί να εκτελούν άλλα καθήκοντα, όπως φόρτωση και εκφόρτωση εμπορευμάτων, διανομή αγροτικών προϊόντων και παροχή υπηρεσιών σε πελάτες.

Εργάτες Γης

Translate »