ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Καμαριέρες - Καθαρίστριες

Η εργασία της καμαριέρας και της καθαρίστριας στην Ελλάδα είναι μια από τις πιο διαδεδομένες θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα. Είναι υπεύθυνες για τον καθαρισμό και την προετοιμασία των δωματίων των ξενοδοχείων, των διαμερισμάτων Airbnb και άλλων τουριστικών καταλυμάτων.

Οι κύριες αρμοδιότητες της καμαριέρας και της καθαρίστριας περιλαμβάνουν:

  • Καθαρισμό των δωματίων, συμπεριλαμβανομένων των κρεβατιών, των δαπέδων, των τοίχων, των επίπλων και του μπάνιου.
  • Αλλαγή των σεντονιών και των πετσετών.
  • Γέμισμα του ψυγείου με νερό και αναψυκτικά.
  • Καθαρισμό των παραθύρων και των καθρεφτών.
  • Σιδέρωμα των ρούχων των επισκεπτών, κατόπιν αιτήματος.

Οι καμαριέρες και οι καθαρίστριες μπορεί να έχουν διάφορα ωράρια, ανάλογα με τις ανάγκες του ξενοδοχείου ή του τουριστικού καταλύματος. Συνήθως, εργάζονται από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, με διαλείμματα για φαγητό και ξεκούραση.

Στην Ελλάδα, οι καμαριέρες και οι καθαρίστριες συνήθως πληρώνονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Οι αποδοχές τους ποικίλλουν ανάλογα με την εμπειρία και τις δεξιότητες τους, καθώς και με την τοποθεσία του ξενοδοχείου ή του τουριστικού καταλύματος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, η ζήτηση για καμαριέρες και καθαρίστριες αυξάνεται σημαντικά. Τα περισσότερα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα προσλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι καμαριέρες και οι καθαρίστριες που εργάζονται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν έχουν συνήθως τη δυνατότητα να κερδίσουν επιπλέον χρήματα και να αποκτήσουν εμπειρία σε ένα απαιτητικό περιβάλλον.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν διάφοροι οργανισμοί που προσφέρουν εκπαίδευση και πιστοποίηση για καμαριέρες. Η εκπαίδευση αυτή μπορεί να βοηθήσει τις καμαριέρες να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες τους να βρουν δουλειά.

Καμαριέρες – Καθαρίστριες

Translate »