ΚΛΑΔΟΣ

Κτηνοτροφία

Η κτηνοτροφία είναι ένας σημαντικός τομέας της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος συμβάλλει στην παραγωγή τροφίμων, στην απασχόληση και στην ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας.

Η Ελλάδα έχει πλούσια ιστορία κτηνοτροφίας, η οποία χρονολογείται από την αρχαιότητα. Η χώρα έχει ευνοϊκό κλίμα και γεωγραφία για την κτηνοτροφία, με ορεινές περιοχές για την εκτροφή αιγών και προβάτων και πεδινές περιοχές για την εκτροφή αγελάδων και χοίρων.

Το 2023 η χώρα αναμένεται να παράγει προϊόντα αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, οι τομείς της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα που έχουν σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν:

Αιγοπροβατοτροφία

Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός παραγωγός και εξαγωγέας αιγοπρόβειου γάλακτος, κρέατος και τυριού.

Αγελαδοτροφία

Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός παραγωγός και εξαγωγέας γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος και βουτύρου.

Χοιροτροφία

Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός παραγωγός και εξαγωγέας χοιρινού κρέατος.

Προκειμένου να στηρίξει τη δημιουργία μιας βιώσιμης κτηνοτροφικής οικονομίας, η ελληνική κυβέρνηση προωθεί την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας με τρόπο που να είναι φιλικός προς το περιβάλλον και να προστατεύει την υγεία των καταναλωτών.

Παράλληλα παρέχει οικονομική στήριξη στους κτηνοτρόφους για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και πρακτικών, καθώς και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Επικοινωνήστε με το τεχνικό μας τμήμα για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία μετάκλησης για τον συγκεκριμένο κλάδο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Υπόλοιποι Κλάδοι Απασχόλησης

Οι λύσεις ανθρώπινου δυναμικού της FLEX-IDEA απευθύνονται σε εργοδότες που επιθυμούν την κάλυψη μόνιμων ή εποχικών θέσεων εργασίας σε μεγάλες, μεσαίες και μικρού μεγέθους επιχειρήσεις.

Κτηνοτροφία

Translate »