ΚΛΑΔΟΣ

Τουρισμός

Με περισσότερα από 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, 6.000 νησιά και βραχονησίδες και μια καλά εδραιωμένη τουριστική βιομηχανία, η Ελλάδα παρουσιάζει μια κορυφαία επενδυτική ευκαιρία στον τομέα του τουρισμού.

Η χώρα είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς για διακοπές στον ήλιο και στην παραλία και προσφέρει ελκυστικές προτάσεις για διακοπές όλο το χρόνο.

Η Ελλάδα έχει αρκετούς προορισμούς που συγκαταλέγονται στις βασικές προτιμήσεις των παγκόσμιων τουριστών και είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι ότι έχουν εξαιρετική απήχηση στις διακοπές.

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, όπως η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η φυσική ομορφιά και η γεωγραφική ποικιλία, προσελκύουν σημαντικές τουριστικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω την εικόνα της Ελλάδας ως ιδανικό προορισμό τόσο για διακοπές όσο και για επενδύσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Ο τουρισμός είναι ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς τομείς της Ελλάδας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Την τελευταία δεκαετία, ο τουρισμός στην Ελλάδα αναπτύσσεται ραγδαία. Το 2023, αναμένεται να ξεπεράσει τις 30 εκατομμύρια αφίξεις, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2019. Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, η αύξηση της ζήτησης για ταξίδια και η προώθηση της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα αποτελεί καίρια οικονομική δραστηριότητα για τη χώρα. Ο τουρισμός συμβάλει στην αύξηση των πηγών εσόδων, των θέσεων εργασίας και της προβολής της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα περιλαμβάνουν:

Δημιουργία θέσεων εργασίας

Ο τουρισμός προσφέρει μια αξιοσημείωτη πηγή θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, απασχολώντας περίπου 340.000 άτομα.

Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

Ο τουρισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας εσόδων για επιχειρήσεις και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Ο τουρισμός προωθεί την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, μέσω της επισκεψιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και άλλα πολιτιστικά αξιοθέατα.

Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να ενισχύσει την οικονομία της και να προωθήσει τη χώρα ως τουριστικό προορισμό. Τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο, εστιάζοντας στη μετατροπή του παραδοσιακού τουριστικού προϊόντος «ήλιος & παραλία» σε μια σειρά υπηρεσιών υψηλότερης αξίας.

Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος υποστηρίζεται από μια σειρά πρωτοβουλιών του ελληνικού κράτους, του ΕΟΤ, των αρμόδιων επιχειρηματικών ενώσεων και των περιφερειακών αρχών και δήμων και θεωρείται στρατηγική οδός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Επικοινωνήστε με το τεχνικό μας τμήμα για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία μετάκλησης για τον συγκεκριμένο κλάδο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Υπόλοιποι Κλάδοι Απασχόλησης

Οι λύσεις ανθρώπινου δυναμικού της FLEX-IDEA απευθύνονται σε εργοδότες που επιθυμούν την κάλυψη μόνιμων ή εποχικών θέσεων εργασίας σε μεγάλες, μεσαίες και μικρού μεγέθους επιχειρήσεις.

Τουρισμός

Translate »